Studio Thyralantijn » Newbornfotografie, Kinderfotografie in Den Bosch en Rosmalen

Foodfotografie: salade met mango, avocado en garnalen

Een keer een heel ander soort fotografie. Het is al een tijdje vrij rustig qua fotografie en daarom dacht ik mijn lunch eens te fotograferen. Ik doe dat wel vaker en plaats de foto’s dan op instagram, maar echt heel bijzonder zijn ze dan niet. Een uitdaging om met mijn camera de lunch er wel mooi vast te leggen. Omdat het uit mijn comfortzone ligt, had ik gelukkig een koude lunch. Alle tijd om mooie foto’s te maken van mijn salade.

Natuurlijk kan ik jullie het recept niet onthouden. Hij is zo ontzettend lekker. Het originele recept komt van Francesca Kookt. Ik heb een grote hoeveelheid salade gemaakt, zodat ze op mijn werk ook mee kunnen genieten.

Salade met mango

Salade met avocado, mango en garnalen

Ingrediënten:

 • 2 mango’s
 • 3 avocado’s
 • 1 zakje rucola
 • 400 gram gekookte garnalen
 • 1 citroen
 • 8 el olijfolie extra vergine
 • 2 el honing
 • Snufje gemalen chili
 • Peper
 • Zout
 • Klein bosje koriander, fijn gehakt

Salade met mango

Bereiding (+/- 15 minuten)

Schil de mango’s en snijd ze in blokjes. Snijdt de avocado’s ook in blokjes en doe ze samen met de mango in een schaal. Schep hier de garnalen door met het sap van de citroen (hou een scheutje citroensap over voor de dressing) en meng daarna de rucola door de salade.

Klop een dressing van de olijfolie, honing, chili, peper, zout en een scheutje van het citroensap. Sprenkel deze over de salade en strooi er de gehakte koriander over naar smaak.

Schep de salade nog een keer door en serveer direct.

Salade met mango